Slide
Kuva: Sanni Oikarinen

Pentuvälitys

Suomen Kääpiösnautserikerholla on kaksi pentulistaa,

A Lista jonka pentueet täyttävät pentulistan sääntöjen asettamat vaatimukset sekä PEVISA-ehdot (Suomen kääpiösnautserikerhon pentuvälityksen säännöt)

B Lista jonka pentueet eivät täytä sääntöjen asettamia vaatimuksia (esim. puuttuva näyttelytulos, puuttuva jalostustarkastustulos), mutta SKL rekisteröintiehdot sekä rotukohtaiset PEVISA-ehdot täyttyvät ja kasvattaja on SKSK ry:n jäsen.

Väriristeytyspentueiden kohdalla odotettavissa pentueissa on molempien vanhempien värit. Värien peritytymiskuvioiden takia pentueeseen ei välttämättä kuitenkaan synny näitä molempia värejä. Vanhemmista toinen tai molemmat voi kantaa myös muuta, omaan väriinsä nähden peittyvästi periytyvää väriä, joka voi ilmetä jälkeläisissä, mutta jota ei voi ennakoida etukäteen. Tällöin esim. musta x valkoinen -yhdistelmästä voi syntyä myös pippurin & suolan tai musta-hopean värisiä jälkeläisiä. Pentujen todellinen värijakauma selviää vasta syntymän jälkeen, ja se merkitään syntyneiden pentueiden kohdalle.

KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä löydät myös muuta tietoa kääpiösnautsereista.

Kasvattajien omille kotisivuille pääset kasvattajat-sivulta.

A lista – Pentueet, jotka täyttävät pentuvälityksen säännöt

Astutukset    Syntyneet

B lista – Pentueet, jotka eivät täytä pentuvälityksen sääntöjä

Astutukset     Syntyneet

 

Pentulistan päivitykset ja niihin liittyvät kysymykset, korjaukset sekä palaute osoitteeseen pentulista.sksk@gmail.com
Jos astutusilmoitus toimitetaan puutteellisena, ei tietoja täydennetä toimikunnan toimesta.

Pentueen syntymäpäivä ja syntyneiden pentujen määrä
(uroksia + narttuja) tulee ilmoittaa osoitteeseen pentulista.sksk@gmail.com (2) viikon kuluessa pentueen odotetusta syntymäpäivästä tai pentue poistuu listalta

Pentue säilyy listalla ilmoitetusta syntymäajasta laskien kymmenen (10) viikon ajan, jonka jälkeen se poistuu listalta, jos kasvattaja ei muuta ilmoita. Jos kasvattajalla on jäljellä 10-viikkoisia pentuja, tulee se ilmoittaa pentulistan päivittäjälle, joka pitää pentueen edelleen listalla. Tästä eteen päin kasvattajan tulee ilmoittaa yhden (1) viikon välein mahdollisista jäljellä olevista pennuista, jotta pentue säilyy listalla.

Listalla  olleiden pentueiden kasvattajille lähetetään veloituksetta kunkin pennun mukaan annettavaksi kerhon pennun- ja turkinhoito-ohje, kunhan pentueen lukumäärä on ilmoitettu syntymätiedustelulomakkeella tai sähköpostilla listan päivittäjälle.

Pentupakettien postitus Hanna Kari (pentuvalitys.sksk@gmail.com).

Muistathan palauttaa pentuetiedustelulomakkeen luovutusikäisistä tai viimeistään 12 viikon ikäisistä pennuista ja ilmoittaa kun pennut on myyty ja ne voi poistaa listalta.