SUOMEKSI
IN ENGLISH

Suomen Kääpiösnautserikerho ry - Finska Dvärgschnauzerklubben rf

Terveys- ja käyttäytymiskyselyt

Kennelliitto on avannut jatkuvasti auki olevan terveyskyselyn. Vastaukset sekä sairaista että terveistä koirista ovat tervetulleita. Tietoja voi päivittää myöhemmin jos koiran terveydentila muuttuu.

Vastausten avulla koostetaan tärkeää tietoa rodun tilanteesta ja tiedot välitetään myös rotujärjestölle. Koirakohtaisia vastauksia tai omistajien tietoja ei luovuteta eikä julkaista. Kennelliiton terveyskyselyyn pääset tästä.

 

Koirien geenitutkimusryhmä on käynnistänyt käyttäytymiskyselyn rotukisan

Mikä on kääpiösnautserin käyttäytymisprofiili? Se saattaa selvitä, jos vielä 587 kääpiösnautserista saadaan vastaus Koirangeenien tutkimusryhmän kyselyyn. Lisää tietoa käyttäytymiskyselystä löydät täältä, ja itse kyselyyn pääset vastaamaan täältä.

Eri roduille on laskettu tarvittava otoskoko (siis lukumäärä vastauksia kyselyyn), jotta sille saadaan luotua käyttäytymisprofiili. Käyttäytymisprofiilianalyysiin pääsevät mukaan rodut, jotka yltävät tavoitteeseen 30.10.2015 mennessä. Kääpiösnautsereille tuo tavoite on 623 vastausta – toistaiseksi (21.5.15) vastauksia on tullut vain 36 käppänästä. Matkaa tavoitteeseen siis on!

Vastaa heti, ja haasta harrastajaystäväsi kisaan mukaan! Näin varmistat, että kääpiösnautsereita päästään vertaamaan muihin rotuihin ja samalla saadaan arvokasta tietoa rotumme käyttäytymisprofiilista.